°C 2

Jaska za Vukovar: Nećemo zaboraviti herojski grad!

19.11.2020.

Ivana Ćurić

Počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu, a posebno sa sjećanjem na Vukovar i Škabrnju, odali su jučer uvečer Jaskanci kod spomen-obilježja

-Grad Jastrebarsko povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (18. studenog) zahvaljuje svim hrvatskim braniteljima i pripadnicima Oružanih snaga koji su sudjelovali u obrani Domovine, na hrabrosti i odlučnosti utkanoj za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske-poručili su iz Grada povodom Dana sjećanja.

Na Spomen obilježju u Jastrebarskom, gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel te  njegovi zamjenici, nakon molitve koju je predvodio velečasni Filip Marić, upalili su svijeće, nakon čega su svijeće upalili i gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga, političkih stranaka, umirovljenika, policije i vatrogasaca, ravnatelji, direktori gradskih tvrtki i škola te brojni drugi sugrađani.

Sjećanje na žrtve Domovinskog rata uveličale su članice i članovi Župnog zbora crkve sv. Nikole. Nakon polaganja vijenca i paljena svijeća, u crkvi sv. Nikole Biskupa održana je i misa zadušnica za sve žrtve poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, a odaziv Jaskanaca u velikom broju dokaz je da Jaska nikada neće zaboraviti herojski Grad, njegove žrtve i hrvatske branitelje!

 

(Izvor i foto: Grad Jastrebarsko)

 

Galerija slika

Jaska za Vukovar: Nećemo zaboraviti herojski grad! Jaska za Vukovar: Nećemo zaboraviti herojski grad! Jaska za Vukovar: Nećemo zaboraviti herojski grad!