Novosti Sport Događanja

Jaskanci već pet dana prosvjeduju protiv mjera: "Gradonačelniče svih građana, dođite i dajte nam odgovore"

16.11.2021. / Maja Peranić

Već više od tjedan dana građani diljem Hrvatske mirno se okupljaju na trgovima svojih gradova paleći svijeće u znak ne slaganja s novim odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH koje su ograničile kretanje osobama bez covid potvrda odnosno važećih potvrda o prebolijevanju virusa ili friškom negativnom testu. Prosvjedima su se pridružili i Jaskanci koji se na Strossmayerovom trgu okupljaju svake večeri u 18 sati.

Već pet večeri traje tako okupljanje Jaskanaca nezadovoljnih novim režimom koji od danas ograničava njihovo kretanje. Svijećama ispisuju veliko slovo „NE” uz simboličnu poruku: „Mračno je, upalimo svjetlo”.

Novo okupljanje najavili su i za večeras, a uz to, pozvali su gradonačelnika Zvonimira Novosela, kao predstavnika svih građana da im se pridruži i da odgovore na pitanja i nedoumice oko nove odluke koja je danas stupila na snagu, a prema kojoj su „građanima drugog reda” vrata zatvorile sve gradske institucije i ustanove.

-Poštovani gradonačelniče svih građana grada Jastrebarskog g. Novosel, ne znamo jeste li se pitali zašto na našem glavnom jaskanskom trgu, Vama nasuprot, već pet dana gore svijeće i lampioni? Ukoliko Vas zanima, a niste znali, dio Vaših sugrađana već pet dana svaku večer od 18 sati  mirno se okuplja na Strossmayerovom trgu gdje zatečeni novo donesenim odlukama nacionalnog, a posljedično i lokalnog stožera, nastojimo barem svijećama rasvijetliti ovo mračno vrijeme. Pozivamo vas da nam se pridružite večeras u 18 sati te svojim odazivom ponudite odgovore i rješenja na naša pitanja i nedoumice i opravdate povjerenje koje su vam iskazali građani ovog grada. Načini postoje, mi ih tražimo, a Vi imate mogućnosti i obavezu da ih sprovedete u djelo-poručili su prosvjednici.

Galerija slika

Jaskanci već pet dana prosvjeduju protiv mjera: "Gradonačelniče svih građana, dođite i dajte nam odgovore" Jaskanci već pet dana prosvjeduju protiv mjera: "Gradonačelniče svih građana, dođite i dajte nam odgovore" Jaskanci već pet dana prosvjeduju protiv mjera: "Gradonačelniče svih građana, dođite i dajte nam odgovore" Jaskanci već pet dana prosvjeduju protiv mjera: "Gradonačelniče svih građana, dođite i dajte nam odgovore" Jaskanci već pet dana prosvjeduju protiv mjera: "Gradonačelniče svih građana, dođite i dajte nam odgovore" Jaskanci već pet dana prosvjeduju protiv mjera: "Gradonačelniče svih građana, dođite i dajte nam odgovore"

Podijeli