°C 3

Jaskanski heroji - hvala Vam što nas čuvate i brinete o nama 0-24!

21.04.2020.

Redakcija

Uz primjene svih mjera zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa svakodnevno su na raspolaganju svojim sugrađanima: jaskanski vatrogasci, Crveni križ, policija i zdravstveno-medicinsko osoblje, a čije se aktivnosti provode u koordinaciji Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog.

Bitno je i spomenuti, od kada je donesena Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, dežurni timovi Stožera civilne zaštite svakodnevno rade na izdavanju propusnica, s ciljem kako bi naši sugrađani mogli vršiti hitne životne potrebe. U posljednjih dvadesetak dana jaskanski stožer tako je izdao više od 800 propusnica. Također, za sve potrebe naših sugrađana zaduženi su pak dežurni timovi gradske uprave.

- Trenutno smo u fazi dogovora sa susjednim općinama Žumberak, Krašić i Klinča Sela oko potpisivanja Sporazuma o suradnji stožera, a kako bi se umanjila potreba izdavanja propusnica za prelazak iz općina u Grad i obrnuto, odnosno donošenje modela slobodnog kretanja bez izdavanja propusnica, o čemu će suglasnost morati dati općinska i gradska vijeća. Ovom prilikom, uz dužnu zahvalu ovim divnim ljudima i svim službama koje, uz mnogo odricanja, predano i odgovorno rade svoj posao, moram zahvaliti i mojim sugrađanima na odgovornom ponašanju. Pozivam ih da i dalje na disciplinu, jer ukoliko ćemo biti svi zajedno disciplinirani i odgovorni, posljedice će tim biti manje - poručio je načelnik jaskanskog Stožera civilne zaštite Bučar.

Svjesni činjenice kako epidemija uzrokovana koronavirusom već sada negativno utječe na cjelokupno gospodarstvo, kako na nacionalnom, pa tako i na lokalnom nivou, Grad Jastrebarsko pripremio je paket mjera pomoći usmjerenih jaskanskim obrtnicima i gospodarstvenicima, a čiji je glavni cilj očuvanje radnih mjesta i kontinuitet isplata plaća. Također, mjere pomoći koje je Gradsko vijeće usvojilo usmjerene su i drugim sugrađanima, od onih najmlađih pa do najstarijih, odnosno jaskanskim obiteljima kako bi im se olakšalo u izvršavanju svakodnevnih potreba.

- Mogu odgovorno reći da nastavljamo sa svim velikim kapitalnim projektima i povlačenjem odobrenih EU sredstava, jer jako je važno da se investicije realiziraju budući na taj način dajemo potporu gospodarstvu, naročito u sektorima građevine i uslužnih djelatnosti. I na kraju, veliko hvala  našim herojima koji svoje slobodno i  dragocjeno vrijeme odvajaju kako bi svim građanima bili na raspolaganju. Hvala i Gradskom vijeću što je podržalo ove izvanredne privremene mjere pomoći jaskanskom gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta, ali i mjere pomoći građanima grada Jastrebarskog - poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Galerija slika

Jaskanski heroji - hvala Vam što nas čuvate i brinete o nama 0-24! Jaskanski heroji - hvala Vam što nas čuvate i brinete o nama 0-24! Jaskanski heroji - hvala Vam što nas čuvate i brinete o nama 0-24! Jaskanski heroji - hvala Vam što nas čuvate i brinete o nama 0-24! Jaskanski heroji - hvala Vam što nas čuvate i brinete o nama 0-24! Jaskanski heroji - hvala Vam što nas čuvate i brinete o nama 0-24! Jaskanski heroji - hvala Vam što nas čuvate i brinete o nama 0-24!