Novosti Sport Događanja

Javni poziv Zagrebačke županije: Milijun eura bespovratnih sredstava za opremanje područnih škola, igrališta, društvenih domova

19.04.2024. / Redakcija

Zagrebačka županija uputila je gradovima i općinama javni poziv za prijavu programa odnosno projekata za sufinanciranje izgradnje i uređenja infrastrukture na ruralnim prostorima.

Za tu namjenu Zagrebačka županija osigurala je milijun eura bespovratnih sredstava.

Javni poziv otvoren je do 15. svibnja 2024. godine.

Gradovi i općine mogu prijaviti svoje projekte izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te izgradnju, adaptaciju, sanaciju i opremanje područnih škola i objekata društvene namjene poput vatrogasnih i društvenih domova, dječjih igrališta, sportskih građevina, groblja i ostalo, pri čemu je važno naglasiti da i sami trebaju imati planirana sredstva za financiranje prijavljenih projekata u svom proračunu.

Prihvatljivi su troškovi rada, opreme i usluga iz područja ruralne infrastrukture sukladno stavkama financijskog plana i troškovnika projekta, a Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog projekta s najviše 70 tisuća eura.

Inače, u protekle tri godine Zagrebačka županija sufinancirala je kroz mjere ruralnog razvoja izgradnju i uređenje 17 nerazvrstanih cesta, 44 društvena/ vatrogasna doma sa pratećom infrastrukturom, 13 dječjih igrališta, 5 vrtića, 9 sportskih građevina sa pratećom infrastrukturom, 8 uređenja groblja sa pratećom infrastrukturom i 3 područne škole, a za spomenute investicije osigurano je gotovo 2 milijuna eura.

 

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-466.

 

(Foto: Ilustracija)

Podijeli