°C 13

Jedno od najmanjih, ali i najkvalitetnijih društava: Članovi LD 'Srnjak' izložili trofeje i otvorili svoja vrata

11.09.2019.

Petar Brnada

Članovi lovačkog društva "Srnjak" iz Volavja proteklog su vikenda za brojne prijatelje lovce i ljubitelje lova pripremili veliku izložbu trofeja kao i druženje uz lovačke specijalitete, a sve to u povodu 20. obljetnice društva.

-Kod lovačke kuće u Volavju, za vikend se okupio veliki broj lovaca i prijatelja lova koji su došli razgledati izložbu trofeja lovačkog društva "Srnjak" te čestitati svojim domaćinima na vrijednoj obljetnici. Naime, ovo je bio uvod u proslavu 20. obljetnice od osnivanja društva koja će se obilježiti svečanom sjednicom u subotu 14. rujna-priopćili su iz Grada Jastrebarskog.

Lovačko društvo "Srnjak" Volavje osnovano je 1999. godine, a prema broju članova (27 članova) spada među manja lovačka društva na području Zagrebačke županije. Međutim, obzirom na način rada i aktivnost svojih članova, može se svrstati među najkvalitetnija društva u Zagrebačkoj županiji, o čemu svjedoči i jedinstveno priznanje Međunarodnog savjeta za lov i zaštitu divljači (CIC), međunarodne, nevladine i neprofitne organizacije u čiji je rad uključeno više od 50 država Svijeta, a koja ima za cilj zaštitu divljači i promociju lovstva, kao održivog načina upravljanja prirodnim resursima.

 

-Društvo je ovo priznanje primilo prije dvije godine, na što su posebno ponosni- poručio je predsjednik društva Jadranko Sokačić te dodao kako im je želja da na Danu otvorenih vrata upoznaju sve posjetitelje s radom društva i počastiti ih lovačkim specijalitetima.

Ovom prilikom lovci su izložili stečene trofeje isključivo u lovištu Bukovica-Močvarski breg u razdoblju od 1999. do 2019. godine, a izložbu trofeja, u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, razgledao je njegov zamjenik, Stipe Bučar.

Foto: Grad Jastrebarsko