°C 1

Još jedan razred osnovne škole u samoizolaciji, u Jaski danas 7 novih slučajeva

28.10.2020.

Maja Peranić

Još jedan razred OŠ Ljubo Babić od danas se nalazi u samoizolaciji. Na području grada danas je 7 novih osoba pozitivno na koronavirus, a novozaraženih ima i u susjednim općinama.

Ukupno su na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata evidentirana 73 nova slučaja zaraze, no 56 osoba se uspješno oporavilo od bolesti uzrokovane koronavirusom. Na području županije trenutno je pozitivno 1635 osoba.

Od 73 novozaražene osobe, kao što smo rekli 7 ih je iz Jastrebarskog, jedna osoba je iz Klinča Sela, a jedna iz Pisarovine. Evo kakva je situacija danas u drugim gradovima i općinama Zagrebačke županije: 8 Samobor, 3 Sveta Nedelja, 13 Zaprešić, 9 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 5 Dugo Selo, 2 Vrbovec, 4 Sveti Ivan Zelina, 2 Brdovec, 3 Bistra, 1 Jakovlje, 1 Marija Gorica, 3 Stupnik, 1 Kloštar Ivanić, 8 Brckovljani, a izliječeno je 56 osoba.

Samoizolacija je propisana po jednom razredu osnovne škole s područja Samobora, Jastrebarskog, Dugog Sela, Velike Gorice i Rugvice.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.