°C 10

Kad posjećujete groblja, pazite na svoje stvari! Krađe su već počele

26.10.2020.

Maja Peranić

Kao i svake godine pred blagdan Svih Svetih, policija upozorava na pojačan oprez prilikom posjeta grobljima, a tiče se zaključavanja automobila zbog čestih krađa. Jedna takva krađa dogodila se već ovog vikenda, a blagdani još nisu ni počeli.

-U subotu u 11,50 sati zaprimili smo dojavu o krađi novčanika s raznim predmetima iz osobnog vozila na groblju u Kupincu. Izvršen je pregled mjesta događaja. Daljnji rad se nastavlja-izvijestila je policija.

Ističu kako povodom Svih Svetih građani koji posjećuju groblja, uglavnom ne razmišljaju o automobilima i njihovoj sigurnosti.

-Pred nama su blagdani Svih svetih, kada velik broj naših sugrađana automobilima posjećuje groblja i odaje počast svojim najmilijima, te u tim trenucima uglavnom ne razmišljaju o sigurnosti svoje imovine. Prateći statističke podatke, razvidno je da velik broj počinjenih kaznenih djela otpada na provalne krađe iz automobila pa vas stoga ovim putem pozivamo na međusobnu suradnju kako bi pomogli našim sugrađanima u očuvanju njihove imovne tijekom nadolazećih blagdana-poručili su iz jaskanske policije.