Novosti Sport Događanja

Klinčaselski školarci skupili sto kila plastičnih čepova za kupnju skupih lijekova i donirali ih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma!

17.09.2021. / Maja Peranić

„Ne trebaš hodati po vodi,
ne moraš biti bolji od drugih,
nemaš ništa više od onoga što svi imaju,
ali ono što čini razliku,
djela su kojima kod drugih ostavljaš svoj trag
...otisak srca”

-Stihovi su to koji na jednostavan, ali i najbolji način opisuju plemenitu gestu malih klinčaselskih školaraca, njihovih nastavnika i djelatnika cijele Osnovne škole Klinča Sela koja se već šestu godinu zaredom odazvala projektu „Plastičnim čepovima do skupih lijekova”.

Riječ je o projektu kroz koji učenici skupljaju plastične čepove, a novac od njihova otkupa donira se za kupnju lijekova koji nisu na Popisu posebno skupih lijekova u cijelosti financiranih od HZZ-o. Prošle školske godine, unatoč korona krizi, klinčaselski školarci uspjeli su prikupiti više od sto kila plastičnih čepova koje su donirali Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu.

-Prošle školske godine, unatoč specifičnim uvjetima nastave, uspjeli smo skupiti više od sto kilograma plastičnih čepova. Čepove smo dostavili u Čakovec u Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma, zbog korona krize došlo je do određenih problema s predajom čepova u Zagrebu. Naša škola u ovome projektu sudjeluje već šest godina i do sada smo skupili oko petsto kilograma čepova, a novac prikupljen od prodaje koristi se za kupovinu lijekova koji nisu na Popisu posebno skupih lijekova u cijelosti financiranih od HZZO-a. Dodana vrijednost ovog projekta je i što se plastični čepovi recikliraju-istaknuli su iz škole.

U OŠ Klinča Sela projekt u cijelosti koordinira Lidija Vuković, nastavnica biologije, a u njemu sudjeluju svi učenici sa svojim obiteljima, učitelji razredne i predmetne nastave i osoblje škole, a velik dio ovoga kotača čini i školska kuhinja.

-Škola posebno zahvaljuje gospodinu Vukoviću koji se pobrinuo da naši čepovi stignu na pravu adresu u Čakovcu. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma bila nam je zahvalna na sudjelovanju u ovome projektu, a mi nastavljamo i ove školske godine te pozivamo i druge da se uključe-poručili su iz OŠ Klinča Sela.

Galerija slika

Klinčaselski školarci skupili sto kila plastičnih čepova za kupnju skupih lijekova i donirali ih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma!

Podijeli