°C 15

Kod pruge u Desincu zapalili smeće, izbio požar!

03.05.2021.

Maja Peranić

Divlja odlagališta otpada, nažalost, postala su naša svakodnevica, a da predstavljaju veliku opasnost pokazalo se jučer kad je na jednom od njih izbio požar. Naime, netko je kraj željezničke pruge u Donjem Desincu zapalio smeće koje se ondje nalazilo, a vatra se proširila na obližnje nisko raslinje.

Vatrogasci su pozvani u 19 sati.

-Jučer u 19 sati dobili smo dojavu mještanina o ne kontroliranom spaljivanju kućnog otpada kod željezničke pruge. Nakon obavljenog izvida ustanovili smo da se požar uz pomoć vjetra širi na nisko raslinje i šumu,stoga smo obavijestili ŽVOC i sa 6 vatrogasaca i navalnim vozilom izašli na intervenciju-izvijestili su iz DVD-a Donji Desinec koji su ugasili vatru.

Inače, od 1. svibnja, na snagu je stupila zabrana loženja vatre na otvorenom prostoru koja vrijedi do 1. studenog. Kazne za namjerno izazivanje požara sežu i do 150 000 kuna te 6 mjeseci zatvora. Podsjećamo da je i svibanj mjesec zaštite od požara stoga vas vatrogasci pozivaju na oprezno i odgovorno ponašanje kad je u pitanju korištenje vatre.

(foto: DVD Donji Desinec)