Novosti Sport Događanja

Kontejner od 15 kvadrata pun elektromaterijala ukrali i odvezli ga kamionom! Policija ih pronašla

03.09.2021. / Maja Peranić

Dvojica muškaraca, 36-godišnjak i 23-godišnjak, ukrali su kontejner veličine 15 metara kvadratnih pun elektromaterijala, s iz naselja Toplice na području Svete Jane, utovarili ga u teretno vozilo te se udaljili s mjesta događaja. Policija ih je pronašla te nad njima provela kriminalističko istraživanje, dok je kontejner vraćen vlasniku – trgovačkom društvu iz Zagreba.

-Sumnja se da su osumnjičeni sredinom srpnja 2021. godine u popodnevnim satima po prethodnom dogovoru i namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi došli u mjesto Toplice na području Jastrebarskog, a zatim su prišli metalnom kontejneru (veličine cca 15m2) ispunjenom raznim elektromaterijalom u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba. Osumnjičeni su potom otuđili kompletan kontejner tako da su ga utovarili na teretni automobil marke MAN zagrebačkih registarskih oznaka te se udaljili s mjesta počinjenja,  pričinivši materijalnu štetu u iznosu od 60.000 kuna-izvijestila je policija.
 
Policijski službenici su tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja kod 23-godišnjaka pronašli otuđeni kontejner te ga vratili oštećenom trgovačkom društvu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.  

(foto: Ilustracija)

 

Podijeli