°C 1

Korona: Devet novih slučajeva u županiji, od toga jedan iz Jaske!

26.08.2020.

Maja Peranić

Devet novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 slučaja broji područje Zagrebačke županije. Jedan od njih je s jaskanskog područja.

Ispostava Jastrebarsko ima još jednog novozaraženog koronavirusom. Ukupno je naše područje doseglo brojku od 25 slučajeva od pojave virusa do danas, a uz 1 preminulog i 14 oporavljenih, dolazimo do 10 trenutno aktivnih slučajeva. Porast se broja zaraženih se tako, kao i na području cijele Hrvatske, bilježi i u jaskanskom kraju.

Osim Jastrebarskog, novozaražene na području Zagrebačke županije danas bilježe Velika Gorica – čak tri nova slučaja, Dugo Selo – dva slučaja kao i Zaprešić, a jedan slučaj je zabilježen i u Ivanić Gradu.Ima vijesti i o oporavljenima. Tri osobe izliječene u Ispostavi Samobor, dvije u Ispostavi Dugo Selo i jedna u Ispostavi Ivanić-Grad.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.