°C 10

Korona u županiji: Ozdravilo šest osoba, dvije s jaskanskog područja

23.07.2020.

Maja Peranić

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas bilježi šest ozdravljenja do koronavirusa. Lijepe su vijesti da su dvije ozdravljene osobe s područja koje pokriva Ispostava Jastrebarsko.

Jaska već desetak dana ne bilježi nove slučajeve zaraze koronavirusom, a danas bilježi i dva ozdravljenja. Tako da su na jaskanskom području trenutno aktivna samo dva slučaja, odnosno dvije su osobe još uvijek zaražene. Podsjetimo, od pojave virusa, na jaskanskom je području zabilježeno ukupno 11 slučajeva zaraze, 8-ero oporavljenih te jedan preminuli.

Na području županije, uz dvije osobe u Jastrebarskom, ozdravile su još četiri – po dvije u Samoboru i dvije u Zaprešiću (odnosno ispostavama spomenutih gradova).

Na žalost, u posljednja 24 sata potvrđena su još 3 slučaja na području županije i to dva u Velikoj Gorici i jedan u Svetoj Nedelji, a jedna je osoba preminula i to s područja Ivanić-Grada.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 51 slučaj. Do sada su ukupno izliječene 173 osobe, a 10 ih je preminulo. Ukupno su se od pojave virusa u županiji zarazile 234 osobe.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.