°C 10

Korona: U županiji pozitivno još 19 osoba, 20 izliječeno! U Jaski nema novih slučajeva

01.09.2020.

Maja Peranić

U posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije 19 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dobra je vijest da je od ukupnog broja zaraženih 20 osoba izliječeno tako da brojka aktivnih slučajeva trenutno stagnira, odnosno aktivna su 154 slučajeva.

U Jaski i susjednim općinama nema novih slučajeva. Najviše novozaraženih danas broji područje Grada Velika Gorica – čak sedam slučajeva, a još četiri slučaja dolaze upravo s velikogoričkoga područja odnosno iz Općine Kravarsko.

Tri novozaražena broji Grad Sveta Nedjelja, dvije su osobe pozitivne s područja Grada Dugog Sela, a po jedan iz Zaprešića, Svetog Ivana Zeline, te Općine Kloštar Ivanić. U odnosu na podatke od jučer 20 je osoba izliječeno.

-Od 19 novooboljelih osoba 7 slučaja je povezano s boravkom u Bosni i Hercegovini, 11 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je iz Klinike za psihijatriju Vrapče, dok je za 1 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 32 osobe-izvijestila je Zagrebačka županija.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.