°C 22

Krašić dobiva knjižnicu: Prve knjige darovala poznata Regica iz "Gruntovčana"

29.01.2021.

Maja Peranić

Krašić će uskoro dobiti svoju knjižnicu i čitaonicu. Ponosno su to najavili iz Turističke zajednice Općine u čijoj će se organizaciji knjižnica otvoriti. Iz TZO Krašić pozvali su sve koji žele pokloniti knjigu da im se jave kako bi se što prije obogatila građa buduće knjižnice.

Prvu donaciju knjiga za krašićku knjižnicu uručila je poznata hrvatska glumica Smiljka Bencet, koju svi dobro pamtimo po ulozi Regice iz svevremenske popularne serije "Gruntovčani".

-Protekloga tjedna poznata hrvatska glumica, posebno upamćena i obilježena ulogom Regice, supruge Draža Katalenića Dudeka iz legendarne hrvatske serije Gruntovčani donirala je 220 knjiga iz svoje privatne arhive. Već prije je razgovarano o inicijativi i želji Općine i Turističke zajednice da se pokrene knjižnica i čitaonica u Krašiću. Ta ideja je prezentirana od strane Josipa Bakalara i gospođi Smiljki koja je velika zaljubljenica u naš kraj, za koji je i posebno vezana preko svojeg pokojnog supruga Vladimira Jagarića, te se tako rodila želja da nam pokloni dio knjiga koje posjeduje-ispričali su iz TZO Krašić zahvalivši popularnoj Regici na ovoj donaciji.

-Ove knjige koje je osobno predala načelniku Općine vrijedan su prilog našoj želji da se što prije uredi prostor u zgradi stare općine gdje bi se ove knjige, a i brojne druge koje čekaju mogućnost da ih se uredno posloži i omogući svima koji to žele da iste mogu i pročitati. Stoga od srca hvala gospođi Bencet Jagarić na ovoj vrijednoj donaciji-kazali su iz Turističke zajednice.

Svoje donacije krašićkoj čitaonici najavili su i mnogi drugi ovom kulturnom projektu Općine koji potiče TZO Krašić koja poziva sve koji žele pokloniti koju knjigu da se jave na broj mobitela 091/ 646 00 18 kod voditelja TZO Krašić, Mladena Kuke.

(foto: TZO Krašić)

Galerija slika

Krašić dobiva knjižnicu: Prve knjige darovala poznata Regica iz "Gruntovčana" Krašić dobiva knjižnicu: Prve knjige darovala poznata Regica iz "Gruntovčana" Krašić dobiva knjižnicu: Prve knjige darovala poznata Regica iz "Gruntovčana" Krašić dobiva knjižnicu: Prve knjige darovala poznata Regica iz "Gruntovčana"