°C 11

Maloljetnica i 19-godišnjakinja provaljivale u kuće, ukrale novac, šminku i tenisice

05.04.2021.

Ivana Ćurić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakinjom i jednom maloljetnicom zbog sumnje da su počinile dva kaznena djela  u Jastrebarskom.

Riječ je o teškim krađama provaljivanjem od kojih je jedna zapravo ostala u pokušaju.

-Sumnja se da su 3. travnja 2021. godine tijekom prijepodnevnih sati, zajedno i po prethodnom dogovoru, došle do kuće u Kolodvorskoj ulici u Jastrebarskom gdje su prvo pokušale provaliti kroz prozor. Kada nisu uspjele otišle su do ulaznih vrata koja također nisu uspjele provaliti. Tada su otišle do prozora kuhinje gdje ponovno nisu uspjele provaliti da bi u konačnici razbile staklenu stjenku kroz koju su ušle u kuću i otuđile novčanik, šminku i tenisice-javlja PUZ.
 
Istog tog dana mlade kradljivice, ponovo su, zajedno i po prethodnom dogovoru došle do kuće u Ulici Petra Svačića u Jastrebarskom gdje su pokušale provaliti kroz ulazna vrata, prozore i kroz ulazna vrata garaže, međutim u toj namjeri nisu uspjele te su se udaljile s mjesta događaja bez da su išta otuđile.
 
-Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski će službenici nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće-dodaju iz policije.