°C 24

Na Sajmu mogućnosti raznolik odabir izvannastavnih aktivnosti uz druženje sa policijom

22.05.2019.

Redakcija

Proteklog tjedna u prijepodnevnim satima na prostorima Osnovne škole "Klinča Sela" u zajedničkoj suradnji škole, općine Klinča Sela i Policijske postaje Jastrebarsko održan je "Sajam mogućnosti".

Na sajmu je bilo nazočno oko 300-tinjak učenika četvrtih razreda osnovnih škola „Ljubo Babić“ iz Jastrebarskog, „Kardinal Alojzije Stepinac“ iz Krašića, „Vladimir Nazor“ iz Pisarovine te škole domaćina sajma. Čak 15 udruga s područja grada Jastrebarsko i općine Klinča Sela uključujući konjički klub, KUD, karate, mažoretkinje, streljaštvo, vatrogasce, glazbenu školu, atletski klub, planinare, orijentacijski klub i mnogi drugi predstavili su svoj rad i mogućnost odabira izvanškolskih aktivnosti.

Prisutna djeca mogla su odabrati neku od ponuđenih izvannastavnih aktivnosti kao hobij kojim bi se mogli baviti.

Uz navedeno, policijsku opremu i način policijskog rada predstavila je i Policijska postaja Jastrebarsko uz pomoć Interventne jedinice policije.

Održane su i dvije atletske utrke te su općina Klinča Sela i Služba za prevenciju, Policijske uprave zagrebačke najuspješnijima dodijelili prigodne nagrade. Tako je nagrađeno i troje djece u igri „Pronađi me“ gdje su sretni dobitnici uz financijsku potporu svojih općina osvojili plaćenu godišnju članarinu u jednoj od udruga po njihovom izboru.