Novosti Sport Događanja

Na svečanoj sjednici povodom Dana Grada dodijeljena javna priznanja zaslužnim Jaskancima

16.11.2023. / Redakcija

Jastrebarsko je proslavilo 774 rođendan grada. Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća gradonačelnik Zvonimir Novosel ustvrdio je da se Jaska „pretvara u mjesto u kojemu se voli i želi živjeti“.

-Svaka godina je godina nekih pobjeda, uspjeha, postignuća i iskoraka, no svaku godinu prate i poneki propusti, nedovršeni projekti, možda i propuštene prilike. Nije naš doseg savršenstvo, nešto superiorno i najbolje... Najvažnije je raditi za grad iskreno, s ljubavlju, sa žarom-poručio je gradonačelnik, dodavši: „Moramo samo vjerovati jedni u druge i uspjeh neće izostati“. Posebno je naglasio obnovu dvorca Erdödy.

-Na putu do ostvarenja tog cilja dogodile su se sve moguće i nemoguće prepreke, izazovi, situacije u kojima bi mnogi odustali od nastavka posla. Nakon nekoliko mjeseci borbe s procedurama, novim projektiranjima, novim smjernicama konzervatora i struke te iskrene želje da obnovimo dvorac, ne za sutra nego sljedećih pet stoljeća, ponosno najavljujem intenzivni nastavak njegove obnove- rekao je Novosel. Na sjednici su pobrojani projekti koji su realizirani u ovoj godini: poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko čime su stanovnici grada dobili cjelovitu vodoopskrbnu mrežu, pouzdan sustav odvodnje i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, zatim sanacija više od 50 kilometara prometnica financirana iz Fonda solidarnosti EU, zamjena svih svjetiljki javne rasvjete energetski učinkovitim LED svjetlom, izgradnja skate parka...

U ime Zagrebačke županije obratio se zamjenik župana Ervin Kolarec. Istaknuo je projekte koji se na području Jastrebarskoga realiziraju u partnerstvu sa Županijom, poput obnove klizišta na županijskim i lokalnim cestama te obnove zgrada javne namjene oštećenih u potresu.

-Nakon odluke vašega Gradskog vijeća da Županiji donirate zemljište prionuli smo poslu i izradili idejno rješenje za novu školu. Predali smo ga resornom ministarstvu i nedavno smo dobili potvrdan odgovor pa će Zagrebačka županija prijaviti gradnju nove škole i sportske dvorane na natječaj iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti-rekao je Kolarec.

Na sjednici su dodijeljena javna priznanja Gada. Nagrade Grada zavrijedili su Josip Kunović, vlasnik tvrtke Elektrokovina Lighting, Branko Magđinski, Ivan Smolčić, Mladen Lončarić, Lovačko društvo „Jastreb“, Nogometni klub Sveta Jana i Košarkaški klub Jaska. Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Zvonimiru Tomcu.

 

izvor: Zagrebačka županija

Galerija slika

Na svečanoj sjednici povodom Dana Grada dodijeljena javna priznanja zaslužnim Jaskancima Na svečanoj sjednici povodom Dana Grada dodijeljena javna priznanja zaslužnim Jaskancima Na svečanoj sjednici povodom Dana Grada dodijeljena javna priznanja zaslužnim Jaskancima Na svečanoj sjednici povodom Dana Grada dodijeljena javna priznanja zaslužnim Jaskancima Na svečanoj sjednici povodom Dana Grada dodijeljena javna priznanja zaslužnim Jaskancima

Podijeli