°C 10

Nekoliko prometnih nesreća u danima vikenda, vozač (23) napuhao 1,95 promila

13.01.2020.

Redakcija

U petak u 14:44 sati dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom u mjestu Čabdin, gdje je došlo do sudara između dva osobna vozila.

U 17:05 sati policijski službenici PP Jastrebarsko  temeljem naloga Općinskog suda u Novom Zagrebu, Stalna služba u Jastrebarsko izvršili su pretragu stana i drugih prostorija kod osamnaestogodišnjeg muškarca u gradu Jastrebarskom, gdje je pronađeno 24 grama opojne droge „marihuana“ i 1 špricu  ispunjenu sa 8 mililitara ulja marihuane. Slijedi Optužni prijedlog. 

U 17:10 sati  dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom u gradu Donji Desinec, gdje je došlo do sudara između tri vozila kojom prilikom je jedan od učesnika zadobio tjelesne ozljede.  

U 20:10 sati dogodila se još jedna prometna nesreća tog dana, sa ozlijeđenom osobom u mjestu Donja Reka, gdje je četrdesetčetverogodišnji vozač upravljao osobnim vozilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio van kolnika, kojom prilikom je zadobio tjelesne ozljede. 

 

U subotu je policija u 07:46 sati zaprimila dojavu o požaru i poplavi u poduzeću u gradu Jastrebarsko. Prilikom događaja nastala je materijalna šteta dok  ozlijeđenih osoba nije bilo.

U 11:00 sati zaprimljena je dojava o oštećenju polja u mjestu Drašići Vrh. Izvršen pregled mjesta događaja, daljnji rad se nastavlja.

U 22:00 sati policijski službenici PP Jastrebarsko u gradu Jastrebarskom prilikom nadzora prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao dvadesettrogodišnji  vozač pod utjecajem alkohola (1,95 g/kg). Isti priveden u PP Jastrebarsko, gdje je zadržan do otrežnjenja. Slijedi Optužni prijedlog. 

 

U nedjelju je jaskanska policija zaprimila dojavu o pronalasku minsko eksplozivnih naprava u mjestu Gornja Reka. Na mjesto događaja izašli policijski službenici protueksplozijske službe koji su isto i preuzeli dok ozlijeđenih osoba kao ni materijalne štete nije bilo.

U 12:21 sati zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka na obiteljskoj kući u gradu Jastrebarsko. Na mjesto događaja izašli pripadnici DVD Jastrebarsko. Prilikom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta.

U 14:22 sati zaprimljena dojava o padu dvadesetosmogodišnjeg muškarca sa motocikla u šumi, u mjestu  Hartje. Prilikom pada isti je zadobio tjelesne ozljede dok na motociklu nema štete.  

Vikend akcija

U danima vikenda policija je provodila akciju pojačanog nadzora vozila i vozača kojom prilikom je utvrđeno: dva prekršaja vozača pod utjecajem alkohola, pet prekršaja brzine te jedanaest ostalih prekršaja.