°C 10

Noćas gorjelo u Domagoviću: Zapalio se drveni željeznički prag!

23.09.2020.

Maja Peranić

Policija je izvijestila o požaru koji se noćas oko ponoći dogodio na željezničkoj pruzi nedaleko Domagovića. Zapalio se drveni željeznički prag na pruzi te je nastala materijalna šteta. Požar su uspješno ugasili pripadnici DVD-a Domagović.

-U 0,04 sati zaprimljena je dojava o požaru drvenog željezničkog praga na pruzi kod mjesta Domagović. Požar je ugašen od strane DVD Domagović. Nastala je materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo - izvijestila je jutros PP Jastrebarsko.

Drveni željeznički pragovi inače su, prema katalogu otpada, klasificirani kao opasni otpad, i kao takav se mora zbrinuti sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, stoga požari drvenih pragova predstavljaju opasnost zbog emisija štetnih čestica u zrak. Iz DVD-a Domagović kažu nam da u ovom slučaju nema razloga za brigu jer se nije radilo o požaru velike površine te je on vrlo brzo ugašen. Zapovjednik DVD-a Dalibor Grdović rekao nam je da se, iz još neutvrđenih razloga, zapalio jedan drveni prag, na vozilom nepristupačnom mjestu u blizini Lazine. Vatrogasci su s naprtnjačama došli do vatrom zahvaćenog područja i vrlo brzo vatru ugasili.