Novosti Sport Događanja

Nordijskim hodanjem obilježit će Nacionalni dan hodanja

27.09.2022. / Redakcija

Na Nacionalni dan hodanja kreće jesenski program nordijskog hodanja u organizaciji Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme. Rekreacija je besplatna za sve za sve zainteresirane građane, a kreće ovu subotu u 9 sati ispred Žitnice u Perivoju dvorca Erdody. Program će se odvijati svaku subotu od 9 sati u trajanju od sat vremena. Navedena aktivnost je potpuno besplatna za sve polaznike, a u sklopu nje će se provoditi i program „Hodanjem do zdravlja“ kojeg je nositelj Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Navedeni program dio je projekta Živjeti zdravo kojeg je nositelj DZSIR Jastreb extreme za cijelu Zagrebačku županiju te ga provode licencirani voditelji nordijskog hodanja.

Istog dana u cijeloj našoj zemlji obilježit će se i Nacionalni dan hodanja, a tim povodom, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s mrežom zavoda za javno zdravstvo, provest će obilježavanje ovog dana u sklopu javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ u okviru nacionalnog programa “Živjeti zdravo” u svim županijama Republike Hrvatske.

Cilj je akcije organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje.

Tako će građanima biti omogućeno uključivanje u redovito i organizirano grupno hodanje uz stručno vodstvo. Svojim radom Hrvatski zavod za javno zdravstvo nastavlja promovirati hodanje kao iznimno zdrav i učinkovit oblik tjelesne aktivnosti, a ujedno jača svijest i posebno motivira tjelesno neaktivno stanovništvo da stvara zdrave životne navike kako bi preventivno štitili svoje zdravlje.

Obilježavanje za cijelu Zagrebačku županiju održat će se u Jastrebarskom u Perivoju dvorca Erdody u subotu u 9 sati te se pozivaju svi zainteresirani da se pridruže i podrže ovu manifestaciju.

Galerija slika

Nordijskim hodanjem obilježit će Nacionalni dan hodanja Nordijskim hodanjem obilježit će Nacionalni dan hodanja Nordijskim hodanjem obilježit će Nacionalni dan hodanja Nordijskim hodanjem obilježit će Nacionalni dan hodanja Nordijskim hodanjem obilježit će Nacionalni dan hodanja

Podijeli