Novosti Sport Događanja

Nova godina županijske hitne: U Jaski intervencija zbog ozbiljne ozljede pirotehnikom

03.01.2022. / Maja Peranić

Jaskanska hitna služba odradila je četiri intervencije u novogodišnjoj noći, no jedna je bila poprilično ozbiljna, a radilo se, kako smo odznali, o ozljedi lica i očiju prilikom korištenja pirotehničkih sredstava. Osim spomenutog, novogodišnja je noć na području cijele Zagrebačke županije protekla u mirnijem tonu u odnosu na prošle godine.

-Novogodišnja noć što se tiče intervencija je protekla vrlo mirno gledajući prijašnje godine, vjerujem da su naši građani slavili većinom u kućnoj atmosferi-rekla nam je pomoćnica ravnatelja za sestrinska pitanja Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Marina Golub.

Od nje smo doznali da je na području cijele Zagrebačke županije zabilježeno nekoliko incidenata. Ukupno je odrađeno 27 intervencija na terenu te 38 u ambulantama hitne diljem županije.

Najviše je odrađeno u Velikoj Gorici koja je i najveći grad u županiji i to ukupno 17, a najmirnije je bilo u Sv. Ivanu Zelini gdje su zabilježene tek dvije ambulantne intervencije.

U Velikoj Gorici pomoć su uglavnom tražili kronični bolesnici, te je zabilježen tek jedan slučaj akutnog trovanja alkoholom.

U Samoboru je bilo 11 intervencija, a hitna je izlazila na teren pet puta. Među intervencijama se ističu one zbog trovanja alkoholom, a djelatnici su morali tretirati i jednu rasjekotinu glave.

U Vrbovcu su bile četiri intervencije, među njima i one zbog trovanja alkoholom i zbog tučnjave, dok je u Zaprešiću hitna intervenirala 11 puta također zbog tučnjava i trovanja alkoholom.

U Dugom Selu zabilježeno je 9 intervencija, u Ivanić Gradu 7, a u Jastrebarskom 4 od kojih je jedna spomenuta ozljeda lica i očiju pirotehnikom.

Ukupno je županijska medicinsko-prijavna služba zaprimila 80 poziva, uz intervencije pružala je i savjetovanje građanima, istaknula je Marina Golub.

-Ujedno se u ime ravnatelja mr. Davorina Gajnika, dip.pravnika i u svoje ime, zahvaljujemo svim  djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije na brizi , spremnosti i skrbi naših građana-istaknula je Golub.

Podijeli