°C 21

Novi poraz SDP-a u Jaski: Građani i u drugom krugu uz Grabar- Kitarović

06.01.2020.

Petar Brnada

Republika Hrvatska sinoć je dobila svog petog predsjednika. Na čelo države zasjeo je SDP-ov kandidat, Zoran Milanović, koji će zemlju voditi u narednom petogodišnjem mandatu, a njegova službena vladavina započet će već za 45 dana i svečane inauguracije na Markovom trgu.

Milanović je u jučerašnjem drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je prikupila 100 tisuća glasova manje od njega. Iako je uz novoizabranog predsjednika po broju glasova bila većina Zagrebačke županije kao i gotovo svi veliki gradovi županije, Zoran Milanović je u gradu Jastrebarskom, kao i u prvom krugu predsjedničkih izbora, bio iza Kolinde Grabar- Kitarović, što je još jedan težak udarac i jasna poruka SDP-ovoj vlasti u Jaski koju predvodi gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Naime, u Jastrebarskom je priliku glasati imalo gotovo 14 tisuća Jaskanaca, a to je pravo iskoristilo njih 58,3 %. Prema službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva i obrade listića sa 51 biračkog mjesta, Kolinda Grabar- Kitarović u Jaski je prikupila 3889 glasova, dok je novi predsjednik, Zoran Milanović, imao podršku 3749 Jaskanaca. Kao što je nekoliko puta istaknuto za vrijeme trajanja izbora, građani pokazuju da traže promjene.