°C 11

Obijesna vožnja kroz Jasku: Uhvaćen mladić (18) koji je bježao policiji, pretjecao, vozio u suprotnom smjeru...

24.02.2021.

Petar Brnada

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom koji je u ponedjeljak bježao policiji, pretjecao, vozio u suprotnom smjeru i ugrožavao druge sudionike u prometu.

Iz policije su izvijestili da ga se tereti za počinjenje kaznenog djela „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“, a sve je počelo 22. veljače oko 16 sati, kada je bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom marke Alfa Romeo varaždinskih registarskih oznaka u Ulici doktora Franje Tuđmana u Jastrebarskom.

Kod kućnog broja 61 policijski su ga službenici uočili u prometnom prekršaju, no na njihove zvučne i svjetlosne signale da se zaustavi on se oglušio te je, s namjerom bijega, nastavio vožnju.

-Policijski službenici vozilom su se uputili za njim, a po sustizanju njegovog vozila upalili su rotirajuća svjetla na vozilu, kao i zvučne signale, no on je nastavio vožnju kroz Jastrebarsko, a potom i kroz Donji Desinec i Lokošin Dol pri tom grubo kršeći prometne propise i ugrožavajući druge sudionike u prometu. Naime, tijekom vožnje u više je navrata drugim sudionicima oduzeo prednost prolaska, pretjecao je kolonu vozila, vozio u suprotnom smjeru, kao i u neposrednoj blizini pješaka, čime je izazvao opasnost za život odnosno tijelo drugih sudionika u prometu- izvijestili su jutros iz Policijske uprave zagrebačke.

Vožnju je nastavio u smjeru Gornje Reke gdje su ga, ispred njegove kuće, uhitili policijski službenici i doveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija poziva sve eventualne svjedoke i one sudionike u prometu koje je vozač ugrozio svojom vožnjom da se jave na broj telefona 01 6281-033 ili na 192 zbog utvrđivanja točnih okolnosti događaja.

 

Foto: Ilustracija/PUZ