°C 12

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

06.08.2019.

Redakcija

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja vrijeme je kada se prisjećamo pobjeda i uspjeha svih hrvatskih branitelja. Neizmjerna zahvalnost prema herojima Domovinskog rata nešto je s čime svakodnevno živimo i osjećamo, jer to je temelj Domovine čiju slobodu danas uživamo.

Vojno – redarstvene akcije Oluja i oslobođenja Knina prisjećamo se 5. kolovoza kao dana ključnog za uspostavljanje slobodne Hrvatske. Tim povodom, a u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, vijenac su položili i upalili svijeće njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat, predsjednica Gradskog vijeća Željka Kovačić, kao i predstavnici jaskanskih braniteljskih udruga, gradski vijećnici, predstavnici vatrogasaca, mjesnih odbora, jaskanskih političkih stranaka te drugi brojni Jaskanci. 

Jaskanski župnik vlč. Stjepan Rožanković održao je molitvu kod Spomen - obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova, a svečanost je pjevanjem uveličao Župni zbor. Prije molitve i paljenja svijeća održana je i misa za Domovinu u crkvi sv. Nikole u Jastrebarskom u čast svim herojima.