°C 9

Od utorka do utorka u Jaski 67 novozaraženih koronavirusom

06.04.2021.

Maja Peranić

Posljednjih tjedana Hrvatska bilježi rast broja novozaraženih koronavirusom. U ovom tjednom izvješću donosimo brojke novih slučajeva na području naše županije, Jastrebarskog i susjednih nam općina.

Od utorka 30. ožujka do danas 6. travnja, na području cijele Zagrebačke županije zabilježeno je 1028 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga ih je 86 s jaskanskoga područja.

Porast broja dnevno zaraženih bilježi i Jastrebarsko. Dosad je u gradu u prosjeku bilo 3-4 slučaja dnevno, dok je zadnjih tjedana ta brojka porasla pa je tako protekle srijede i četvrtka zabilježeno i 17 odnosno 18 slučajeva u jednom danu.

Ukupno je u samoj Jaski u proteklih tjedan dana bilo 67 novozaraženih, a u susjednim općinama, dakle, 19 i to 15 u Klinča Selima te 4 u Pisarovini.

Podsjetimo, zbog nepovoljne epidemiološke slike Gradski stožer civilne zaštite donio je odluku da o odražavanju nastave na daljinu u osnovnoj i srednjoj školi u Jastrebarskom dok iz Županijskog stožera apeliraju na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.