°C 19

Osvanule cvjetne balerine, organizatori unatoč nepovoljnim prognozama ne odustaju od Sajma cvijeća!

03.05.2019.

Petar Brnada

U Jastrebarskom su jutros osvanule 'cvjetne balerine' koje su najbolji pokazatelj da organizatori usprkos nepovoljnim vremenskim prognozama ne odustaju od održavanja Sajma cvijeća "Cvjetna Jaska" i 1. Obrtničkog sajma Jastrebarsko!

Tako je sasvim sigurno da Centar za kulturu Jastrebarsko i Udruženje obrtnika Jastrebarsko, nadajući se izostanku oborina, u subotu i nedjelju, 4. i 5. svibnja, pripremaju prodajnu izložbu cvijeća, koja će, kao i prošle godine biti obogaćena mnoštvom cvjetnih instalacija i izložaka, kao i raznoliku ponudu na štandovima koju će predstaviti brojni obrtnici i vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, te kreativni pojedinci koji vlastitim rukama stvaraju unikatne ukrasne i uporabne predmete.

Izlagači će štandove početi uređivati već u ranim jutarnjim satima, a službeni početak Sajma cvijeća i Obrtničkog sajma na rasporedu je u 10 sati, dok je svečanost otvorenja u kojoj će svojim glazbeno scenskim nastupom sudjelovati mališani Dječjeg vrtića radost i glumci Kazališta Škrabe, početi u 11 sati.

-Iako se, zbog nepovoljne vremenske prognoze, razmišljalo o odgađanju sajmova za idući vikend, a imajući u vidu činjenicu da brojni izlagači za tjedan dana sudjeluju i na nekim drugim sajmovima, organizatori su odlučili okušati sreću, nadajući se da će naši sugrađani iskoristiti priliku da ovog vikenda odaberu iz doista velikog izbora cvijeća i sadnica za balkone, vrtove i okućnice, kao i da nabave domaće proizvode poput pekmeza, sokova, bučinog ulja, soka od aronije, proizvoda od bundeve, oslikanih predmeta, nakita te svega ostalog što u perivoj Erdödy dolaze predstaviti ne samo domaći, već i izlagači iz Siska, Samobora, Petrinje, Rijeke i drugih gradova- rekli su iz Grada.

Foto: Grad Jastrebarsko