Novosti Sport Događanja

Parku prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ bespovratna sredstva za revitalizaciju planinarsko-posjetiteljske infrastrukture

29.03.2024. / Redakcija

Ministrica turizma Nikolina Brnjac uručila je ugovore o sufinanciranju projekata posjetiteljske infrastrukture s ciljem razvoja lječilišnog i wellness turizma te projekata gradnje ili obnove infrastrukture aktivnog turizma.

Sredstva za 16 projekata ukupne vrijednosti 106 milijuna eura osigurana su iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a dobila su ih i dva prijavitelja s područja Zagrebačke županije, Specijalna bolnica Naftalan za projekt „Welltur Naftalan“ te Park prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ za projekt revitalizacije planinarsko-posjetiteljske infrastrukture.

Parku prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ sredstva su odobrena za uređenje 174 kilometara kružnoga pješačkog puta, rekonstrukciju i opremanje Planinarskog doma "Žitnica" na Japetiću i Kuće Jelenić u Jelenićima, obnovu vidikovca Piramida te gradnju adrenalinskog parka i ziplinea.

Ukupno odobrena sredstva iznose 5,6 milijuna eura, što je 100% prihvatljivih troškova.

-Važnost ulaganja u javnu turističku infrastrukturu prepoznali smo u Strategiji razvoja održivog turizma do 2030. Od danas dodijeljenih ugovora preko 100 milijuna eura ide na kontinent, što nas posebno veseli. Kroz zdravstveni turizam Hrvatska ima sve preduvjete da se isprofilira i postane prepoznatljiva na razinu EU-rekla je ministrica Brnjac.

 

(Foto: D. Kopač/ Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje)

Galerija slika

Parku prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ bespovratna sredstva za revitalizaciju planinarsko-posjetiteljske infrastrukture Parku prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ bespovratna sredstva za revitalizaciju planinarsko-posjetiteljske infrastrukture Parku prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ bespovratna sredstva za revitalizaciju planinarsko-posjetiteljske infrastrukture Parku prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ bespovratna sredstva za revitalizaciju planinarsko-posjetiteljske infrastrukture Parku prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“ bespovratna sredstva za revitalizaciju planinarsko-posjetiteljske infrastrukture

Podijeli