Novosti Sport Događanja

Pet jaskanskih učiteljica među najboljima u Hrvatskoj

06.10.2021. / Maja Peranić

Povodom Svjetskog dana učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 511 učitelja i profesora u Hrvatskoj koji su se svojim radom i zalaganjem posebno istaknuli u protekloj školskoj godini. Među njima je i pet jaskanskih učiteljica te knjižničarka OŠ Klilnča Sela.

Iz OŠ Ljubo Babić nagrađene su Ines Bohaček, Gordana Kralj, Lidija Križanić, Katarina Pučar i Martina Tunuković. Uz njih nagrađena je i Sanja Šušnjara Raić iz OŠ Klinča Sela. Neke od njih ovu su nagradu primile i prošle godine, a svoj uspješan rad nastavljaju i dalje.

Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabirali su se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja. Prijave na javni poziv je razmatralo Povjerenstvo sastavljeno od učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje.

Učitelji i profesori primit će novčanu nagradu od 10 000 kuna.

Podijeli