°C 11

Podsjećamo: I dalje je na snazi obustava javnog međugradskog prijevoza!

27.04.2020.

Redakcija

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom se dozvoljava rad pružateljima usluga tramvajskog i drugog javnog prijevoza samo unutar gradova i unutar prigradskih naselja, dok je međugradski promet i dalje zabranjen!

S obzirom na mogućnost prijenosa bolesti COVID-19 privremeno se, za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, obustavlja:

  • javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza
  • javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu
  • javni međunarodni i međugradski prijevoz osoba u željezničkom prometu

Prema tome, a s obzirom na donesenu Odluku nacionalnog stožera, i dalje je na snazi obustava javnog međugradskog prijevoza, a Odluku su svi lokalni stožer dužni poštivati i sprovoditi. Ova Odluka primjenjuje od 27. travnja 2020. godine i vrijedi do opoziva, a donošenje novih mjera vezano za javni prijevoz Nacionalni stožer Republike Hrvatske najavio je za 4. i 11. svibnja. 2020. godine.

- Pozivamo i dalje građane na razumijevanje i strpljenje te se nadamo da će nove mjere Nacionalnog stožera omogućiti i ponovnu uspostavu međugradskog prijevoza, a kako bi svi mogli nastaviti normalnije funkcionirati - poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Stipe Bučar.