Novosti Sport Događanja

Poduzetnici ne propustite natječaje Zagrebačke županije za proizvodne i neproizvodne djelatnosti ali i za početnike

25.04.2024. / Redakcija

Zagrebačka županija raspisala je 850 tisuća eura vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima s ciljem jačanja konkurentnosti, a koji je otvoren do 24. svibnja 2024. godine.

Također, u tijeku je i 150 tisuća eura vrijedan natječaj namijenjen poduzetnicima početnicima koji je otvoren do 14. svibnja 2024. godine.

Ove godine bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do deset tisuća eura dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti kao i nabavu radnih strojeva poput viličara, dizalica i slično.

Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do četiri tisuće eura, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu web stranica i web shopa te nabavu radnih strojeva.

Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Zagrebačka županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75% prihvatljivih troškova za nabavu strojeva, alata i opreme, radnih strojeva, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu internetske web stranice i web shopa te nabavu uredskog i radnog namještaja, a maksimalni iznos potpore iznosi do dvije tisuće eura.

Tekst natječaja i upute za prijavitelje dostupni su na web stranici www.zagrebacka-zupaniaj.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr ili na broj telefona 01/6009-457.

 

(Foto: Zagrebačka županija)

Podijeli