Novosti Sport Događanja

Policija na cestama provodi više akcija i pojačan nadzor vozača

17.09.2021. / Maja Peranić

U cilju sprječavanja težih prometnih nesreća PP Jastrebarsko svakog vikenda provodi pojačan nadzor prometa na cestama našeg kraja. Tako će biti i ovog vikenda, no uz redovitu akciju nadzora brzine i alkotestiranja svih zaustavljenih sudionika u prometu, ovih je dana policija usmjerena i na prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa, korištenja mobitela te nepravilnog korištenja dječje sjedalice.

U tjednu od 16. do 22. rujna se, naime, na području Policijske uprave zagrebačke, tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko provodi akcija „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, mobitela i dr.“

-Za vrijeme akcije prioritetno će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i ostali prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama-poručili su iz jaskanske policije.

Budite oprezni u prometu, čuvajte sebe i druge.

Podijeli