Novosti Sport Događanja

Policija pojačava kampanju "Manje oružja manje tragedija": Predajte oružje policiji dok nije prekasno"

14.09.2021. / Maja Peranić

U službenim prostorijama Policijske postaje Jastrebarsko jučer je predstavljeno pojačano provođenje preventivne akcije Policijske postaje Jastrebarsko koje će trajati od 15. rujna do 15. listopada 2021. godine u sklopu intenziviranja kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.
 
Kampanju su predstavili načelnik Policijske postaje Jastrebarsko, gospodin Tomislav Baštek i policijski službenik Službe prevencije gospodin Mislav Švigir.

-Cilj akcije je, u suradnji s lokalnim medijima, udrugama branitelja i lovačkim udrugama, potaknuti građane s tog područja na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, streljiva i minskoeksplozivnih sredstava bez kaznenopravnih sankcija, što im omogućuje Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana-istaknuli su.
 
Podsjetili su kako građani oružje, streljivo i minskoeksplozivna sredstva predaju dragovoljno, telefonskim pozivom na broj telefona 192, nakon čega policijski službenici iz sigurnosnih razloga osobno dolaze na mjesto preuzimanja. Policijski službenici odjeveni su u civilnu odjeću, dolaze civilnim vozilom te jamče anonimnost i diskreciju svima koji oružje i navedena sredstva predaju bez sankcija, temeljem gore navedenog Zakona.

(foto: PUZ)

 

Podijeli