°C 17

Policija u akciji "Focus on the road": Gledat će jeste li vezani, kažnjavati uporabu mobitela, nekorištenje dječje sjedalice...

15.09.2020.

Maja Peranić

Iz Policije uprave Zagrebačke navijestili su nove policijske akcije koje će provoditi ovog tjedna. Već sutra je na redu akcija "Mobiteli i drugi uređaji + sigurnosni pojas" koja se odvija u sklopu akcije "Focus on the road - distrakcija". Ta akcija doslovno upozorava vozače da se fokusiraju na cestu. Prvenstveno je usmjerena na korištenje mobitela i drugih uređaja u vožnji, što će se sankcionirati te na uporabu sigurnosnog pojasa.

-U sklopu provođenja akcije nadzirat će se i sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima provjeravat će se ispravnost vožnje putnika na stražnjim sjedalima kao i nepropisan prijevoz djece. Akcija je prvenstveno preventivnog karaktera te se naglasak stavlja na upozoravanje vozača, a pogotovo u blizini vrtića – ističu iz policije.

Akciju će na području PU zagrebačke provesti tijekom sutrašnjeg dana, 16. rujna.

Pred policijom je još jedna akcija, a odnosi se na parkiranje vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti, odnosno vozila sa znakom invalida.

Akcijom je predviđeno provođenje mjera na podizanju veće razine sigurnosti u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja vozila na posebno obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti. Akcija će se provoditi od 16. do 22. rujna.