°C 17

Policiji dragovoljno predao pušku

09.04.2021.

Ivana Ćurić

Iz jaskanske policije izvijestili su kako je jučer izvršena jedna dragovoljna predaja oružja.

-U 10:45 sati od strane jednog građana dragovoljno je predana zračna puška temeljem čl. 79 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Napominjemo da se i nadalje građani mogu bez ikakve sankcije dragovoljno predati razna minskoeksplozivna sredstva, oružje i dr-poručili su iz PP Jastrebarsko.

Inače, MUP kontinuirano provodi akciju „Manje oružja, manje tragedija“ koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

 

(foto:Ilustracija)