°C 13

Predstavljanje knjige "Liječnici jaskanskog kraja" Dunje Čop

05.12.2019.

Redakcija

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Centar za kulturu Jastrebarsko pozivaju Vas na svečano predstavljanje knjige "Liječnici jaskanskog kraja" autorice Dunje Čop u utorak, 10. prosinca 2019, u 19:30 sati u Glazbenoj školi Jastrebarsko.

Ugledna jaskanska liječnica, doktorica Dunja Čop, u svojoj prvoj knjizi, "Liječnici jaskanskog kraja", govori o povijesti zdravstva grada Jastrebarskog i jaskanskog kraja te na više od 320 stranica donosi životopise brojnih liječnica i liječnika koji su ostavili neizbrisiv trag u zdravstvenoj zaštiti našeg zavičaja, u prošlosti i sadašnjosti, od Kupe do Svete Gere, ali i u povijesti hrvatskog zdravstva. Naročitu pažnju posvećuje i zdravstvenim ustanovama, bolnicama, domovima zdravlja i ambulantama u kojima su liječnici djelovali. 

Knjiga je pisana znalački i toplo, bogato je ilustrirana, a prožeta je obiljem informacija o ljudima i događajima, značajnima za povijest i razvoj Jastrebarskog i okolice.

"Liječnici jaskanskog kraja" doktorice Dunje Čop jedinstveni su spomenik jaskanskom zdravstvu i općoj kulturi, a knjiga je pisana osebujnim stilom, sažetim, čitkim i pitkim, s nizom zanimljivih podataka, informacija i anegdota.

Veselimo se Vašem dolasku na predstavljanje knjige "Liječnici jaskanskog kraja", koju su u sunakladništvu izdali Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Centar za kulturu Jastrebarsko uz pokroviteljstvo Grada Jastrebarskog i gradonačelnika Zvonimira Novosela.