Novosti Sport Događanja

Proslavljen Dan grada: Marijanu Bernatu Nagrada za životno djelo

13.11.2021. / Maja Peranić

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, održanom jučer u Princess centru proslavljen je Dan grada Jastrebarskog i njegov 772. rođendan.

Bila je to prilika da se nagrade građani koji su dali svoj obol gradu i obogatili jaskanski društveni život.

Nagradu za životno djelo dobio je Marijan Bernat, i to za svestran angažman u svim segmentima društva, od kulture, obrazovanja, sporta do uređenja svoga kraja i nesebične pomoći potrebitima, istaknuto je iz Grada.

Priznanje gradonačelnika uručeno je profesoru Dragutinu Fabijaniću, dok su Nagrade Grada dobili Đuro Ivanović, Ivan Strmečki, Stjepan Ptiček, Dijabetičko društvo Jastrebarsko i Caritas župe sv. Petra Apostola Petrovina.

Kako prošle godine zbog epidemiološke situacije nije bilo svečane sjednice ovom prilikom nagrade su dodijeljene i prošlogodišnjim laureatima. 

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Vidu Majcuniću, istaknutom sportskom djelatniku, a iz područja sporta je i dobitnik Priznanja gradonačelnika, ujedno i humanitarac, Ivan Puškarić. Nagrade Grada za 2020. godinu zaslužili su Atletski klub Jastreb 99, Etno udruga Sveta Jana, Judo klub Jaska, Mihael Severinac, Nikolina Ribarić, Športsko ribolovno društvo Jastrebarsko.

Na sjednici su se uzvanicima obratili predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj u ime brojnih gradonačelnika koji su se odazvali pozivu. 

Prisutna je bila i potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac koja je izrazila zadovoljstvo što može istaknuti Jasku, između ostalog, kao malen grad koji se ističe u provedbi EU projekata i povlačenju iznimnih sredstava iz fondova, ali i kao grad koji brine o svim svojim građanima

Foto: Grad Jastrebarsko

Podijeli