°C 12

Radovi na odvodnji idu po planu, a prometnice se saniraju i asfaltiraju

08.04.2020.

Redakcija

Epidemija koronavirusa donijela je mnoge promjene u svakodnevicu svih nas, no na gradilištima projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko kao da i nema nekih većih promjena. Međutim, zaštitne maske na licima radnika, pridržavanje obveznog razmaka, korištenje dezinficijensa i preraspodjela radnika u ekipe kako bi međusobno bili što manje u kontaktu daju nagovijestiti da se aktivnosti ipak odvijaju u posebnim uvjetima.

Naveliko se saniraju i asfaltiraju prometnice

Na pojedinim gradilištima i dalje su u tijeku radovi na polaganju cijevi, ugradnji revizijskih okana i izvedbi kućnih priključaka, no u nekim je naseljima daleko odmaknula i sanacija rovova, pripremni radovi za polaganje asfalta te i samo asfaltiranje.

 

Asfaltiranje je tako dovršeno u Prhoću, u Gornjem Desincu i Izimju je i dalje u tijeku, a riješen je i velik dio donjeg dijela Jastrebarskog. Pritom valja imati na umu i da se na dijelu gradilišta ponekad izvodi sanacija prometnica s tanjim slojem asfalta kao privremeno rješenje koje će kasnije, kad svi radovi završe, biti uklonjeno kako bi se izvelo asfaltiranje u punom opsegu.

Radovi u skladu s inicijalnim planovima

Iz Grada Jastrebarskog i tvrtke Vode Jastrebarsko d.o.o. zahvaljuju svim građanima na strpljenju koje su dosad pokazali te mole i za daljnje razumijevanje.

 - Zaštita ljudi trenutno je najbitnija, a moram reći da su se radnici na gradilištu odlično organizirali i vidi se da se pridržavaju svih planiranih mjera. Pozivam i sugrađane da se ponašaju odgovorno, da što manje obilaze gradilišta i dolaze u kontakt s radnicima kako bi sačuvali i svoje i njihovo zdravlje - izjavio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada Jastrebarskog.

 Radnici na gradilištima projekta "Naša voda, naša budućnost" pridržavaju se svih preventivnih zaštitnih mjera te nastavljaju s radovima sukladno planu.

- Epidemija koronavirusa donijela nam je nove izazove na gradilišta, no radovi se nastavljaju dalje bez ikakvih zastoja. Olakotna je okolnost i što su radovi dosad išli u skladu s terminskim planom tako da vjerujemo da će sve biti dovršeno u inicijalno planiranim rokovima - izjavio je Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko, korisnika projekta.

Nakon završetka provedbe projekta Naša voda, naša budućnost građanima Jastrebarskog ostat će čak 43,5 kilometara novoizgrađenih kanala i kolektora, 3 nove vodospreme, 4.000 novih korisnika kanalizacijske mreže i priključenost građana na kanalizacijsku mrežu od 97 posto te brojna druga poboljšanja.