°C 10

Rekordnih 748 novozaraženih u Hrvatskoj, 39 u županiji! Nove slučajeve ima i Jaska

14.10.2020.

Maja Peranić

Od pojave koronavirusa u Hrvatskoj danas je zabilježen najveći broj oboljelih - njih 748, U Zagrebačkoj županiji danas je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom od čega je najviše, čak 12, s područja Velike Gorice. No nova dva slučaja broji i Jastrebarsko. Ozdravilo je 6 osoba sa županijskog područja.

U Jastrebarskom su i danas potvrđeni novi slučajevi zaraze. Iz Gradskog stožera su izvijestili da se radi o dva slučaja sa šireg područja grada tako da je trenutno na području Jastrebarskog 13 pozitivnih slučajeva.

-Epidemiolozi i stručne službe su zaključno s 13. listopadom sukladno procedurama zbrinuli 2 nova slučaja sa šireg područja grada Jastrebarskog. Trenutno na području grada imamo ukupno 13 pozitivnih slučajeva te 57 osobe u samoizolaciji. Ovim putem našim sugrađanima želimo uspješan i brz oporavak, a vas i dalje pozivamo na odgovornost te pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz obavezno nošenje zaštitnih maski, kao i održanje socijalne distance!-priopćili su iz Gradskog stožera.

Novi su slučajevi danas zabilježeni u svim gradovima Zagrebačke županije osim u Svetom Ivanu Zelini. U već spomenutoj Velikoj Gorici je 12 slučajeva, u Dugom Selu 9, u Samoboru 5, u Vrbovcu 4, a Jaska i Ivanić-Grad imaju po 2 nova slučaja. Po jedan slučaj danas je u Svetoj Nedelji i u Zaprešiću, a nove slučajeve broje i općine Brdovec, Križ i Brckovljani, svaka po jednog novozaraženog.

Dobra je vijest da je 6 osoba ozdravilo.
-Od 39 novooboljelih osoba 15 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom u Njemačkoj, 2 uz sportska događanja, dok je za 21 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 72 osobe-izvijestili su iz Županije.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.