°C 16

Rodić o Kemisu: Gradonačelnik licemjerno plaši građane!

04.05.2021.

Maja Peranić

Kandidat za gradonačelnika Roman Rodić oglasio se priopćenjem za medije o problematici vezanoj za tvrtku Kemis Termoclean i dozvoli koju traži za skladištenje opasnog otpada u Jaski. Rodić proziva gradonačelnika Novosela ističući kako nije na vrijeme obavijestio javnost o saznanjima oko namjere tvrtke Kemis, a sada putem medija i gradskih stranica poziva građane da se uključe kako bi se te namjere zaustavile. Također, podsjeća na upite vezano za poslovanje Kemisa koje je kao gradski vijećnik postavljao na sjednicama te prvi upozoravao na ovu problematiku, a na koje nije dobivao odgovore.

-Pomalo je licemjeran nastup gradonačelnika Zvonimira Novosela koji u ovako dramatičnom tonu plaši građane ako znamo da nije našao za shodno obavijestiti javnost nakon što je na Gradskom vijeću gostovao direktor tvrtke Kemis Termoclean gospodin Matić i, isprovociran mojim saznanjima o ubodima na medicinske igle njihovih djelatnika, javno priznao da ta tvrtka već godinama zbrinjava opasni medicinski otpad, isti onaj radi kojega smo spriječili tvrtku Remondis Madison da ju započne. Nije ga zabrinulo ni kada sam ga direktno na sljedećem Gradskom vijeću pitao zašto nije dodatno plaćeno medijima da se to objavi jer smatram da je to itekako bilo od javnog interesa. Isto tako je licemjerno od gradonačelnika da na moje pitanje na sjednici Gradskog vijeća održanog 12.03.2021. godine, je l' ima ikakvih saznanja vezanih oko odlaska tvrtke Kemis Termoclean s našeg područja obzirom da im u mjesecu rujnu ove godine ističe dozvola za obavljanje djelatnosti zbrinjavanja opasnog otpada, odgovara vrlo kratko da nema apsolutno nikakvih saznanja. Sada kaže da je znao za tužbu tvrtke na Odluku Gradskog vijeća-upozorava Rodić.

Kada Gradski vijećnici ne dobivaju informacije od gradonačelnika što onda građani mogu očekivati?-pita se Rodić kojeg također zabrinjava tko je potpisao još uvijek važeću dozvolu tvrtki Kemis Termoclean ako je Gradsko vijeće grada Jastrebarskog jednoglasno i jasno donijelo izmjene prostorno-planske dokumentacije temeljem koje nije moguće niti dobivanje niti produljenje bilo kakvog zahtjeva ili dozvole za obrađivanje opasnog otpada i sve suprotno toj Odluci nije i ne može biti po Zakonu.

Na kraju, Rodić predlaže da se ova tema ne zlorabi u političke svrhe i za političku kampanju zbog svima zajedničkog interesa - uvijek i zauvijek čiste Jaske, stoji u priopćenju Romana Rodića.