°C 27

Strava u Brezariću: Sin u kući tjednima držao mrtvu majku, smrt nije prijavio

29.07.2020.

Maja Peranić

Stravična vijest stiže iz Brezarića gdje je prošlog četvrtka pronađeno mrtvo tijelo 85-godišnjakinje. Policija je utvrdila da je umrla prirodnom smrću, no već prije nekoliko tjedana, što do ovih dana nitko nije prijavio, pa ni njezin sin koji je s njom živio. Mrtvu staricu pronašla je u četvrtak njezina nećakinja koja je pozvala policiju.

Pregledom tijela iz policije nisu utvrdili ozljede koje bi upućivale na eventualnu nasilnu smrt, piše 24sata. Budući da je tijelo već bilo u visokom stupnju raspadanja, prevezli su ga na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na obdukciju kako bi se utvrdili uzrok i točno vrijeme smrti. Prema neslužbenim informacijama, žena je preminula početkom srpnja.

Sin s kojim je živjela nije prijavio njezinu smrt, već je uz njezino mrtvo tijelo nastavio boraviti u kući. Kako se neslužbeno doznaje, trenutno se nalazi na psihijatrijskom liječenju u bolnici Jankomir.

O ovom strašnom događaju koji se zbio u našem kraju ovih dana bruje brojni hrvatski mediji. 24sata pišu kako su se susjedi u Brezariću raspitivali o preminuloj ženi, ali im je njezin sin govorio da je kod kuće.

- Ona se znala šetati oko kuće i po vrtu, sad se ne sjećam kad sam je zadnji put vidjela. Dosta dugo je nisam vidjela. Jednom, kad je došao kući, otvorio je vrata, a ja sam ga pitala za mamu. Rekao je da je htjela ići uz ogradu do kapelice, no kako je imala moždani, boji se da je ne bi auto udario i da je zato najbolje da je unutra. Ja nisam išla provjeravati - rekla je jedna susjeda za 24sata.hr.

Također se priča da je preminula imala mirovinu, a da njezin sin nije nigdje radio.

Što se zapravo dogodilo i koji su bili motivi sina da ne prijavi majčinu smrt možemo samo nagađati.

(foto: screenshot Google maps)