Novosti Sport Događanja

Suncokret ruralnog turizma: Zlatna povelja u rukama vinarije i restorana Korak

05.12.2023. / Ivana Ćurić

U Osijeku su koncem prošlog tjedna dodijeljene nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“, među kojima su dobitnici i iz Zagrebačke županije, a posebno se ističe jaskanska vinarija i restoran "Korak".

Ukupno je bilo prijavljeno 197 kandidata iz 20 hrvatskih županija, osam kandidata iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Republike Srbije. Nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske osvojila su 82 dobitnika iz Republike Hrvatske, tri iz Bosne i Hercegovine, te jedan iz Republike Srbije.

Zlatnu povelju u kategoriji Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka osvojila je Korak vinarija i restoran. Nadalje, srebrnu povelju u kategoriji Moderna (ruralna) domaćinstva osvojila je Kuća za odmor David. Posebno priznanje za promociju tradicijskih jela u kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija osvojila je Udruga Marijagorička Zipka s projektom Štruklijada.

Dodijeljene su i šampionske titule te je „Veliki zlatni suncokret“ u kategoriji Vinski turizam osvojila Vinarija „Boškinac“ iz Novalje – Ličko-senjska županija. U kategoriji Aktivni turistički sadržaji šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ pripao je Javnoj ustanovi Nacionalni park Mljet – Dubrovačko-neretvanska županija. U kategoriji Ruralno turistički projekti šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“ pripala je Centru za posjetitelje – Dvorac Janković iz Suhopolja – Virovitičko-podravska županija.

Ove je godine na svečanosti prvi put dodijeljena Povelja za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma „Nagrada dr. sc. Eduard Kušen“ kojom se odaje priznanje osobi koja je ostvarila izvanredne napore, trud i postignuća u razvoju i promociji ruralnog turizma, a istu je osvojila Egle Katunar iz Vrbnika.

Galerija slika

Suncokret ruralnog turizma: Zlatna povelja u rukama vinarije i restorana Korak Suncokret ruralnog turizma: Zlatna povelja u rukama vinarije i restorana Korak Suncokret ruralnog turizma: Zlatna povelja u rukama vinarije i restorana Korak Suncokret ruralnog turizma: Zlatna povelja u rukama vinarije i restorana Korak

Podijeli