°C 25

Suzdržite se od paljenja korova na otvorenom prostoru

20.03.2020.

Redakcija

Potaknuti sve češćim pojavama požara raslinja i korova, te u svrhu prevencije širenja koronavirusa, vatrogasci Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog svoje operativne aktivnosti provode s pojačanim mjerama zaštite kako bi prilikom vatrogasnih intervencija rizik od širenja virusa sveli na minimum.

- Kako bi dodatno izbjegli i izlaske na intervencije požara otvorenog prostora kojih inače imamo u ovo proljetno vrijeme dosta, molimo vas da se suzdržite od paljenja korova na svojim poljoprivrednim zemljištima i svim drugim otvorenim prostorima. Nepotrebnim izlascima na gašenja požara otvorenog prostora dodatno bi se opteretio vatrogasni sustav i ugrozili mi vatrogasci, koji u ovoj ozbiljnoj situaciji neprekidno radimo i stojimo na raspolaganju Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije i Stožeru civilne zaštite Grada Jastrebarskog- kazali su iz VZ Grada Jastrebarsko.

Kao operativna snaga sustava civilne zaštite, vatrogasci aktivno sudjeluju u provođenju svih zadaća u ovoj izazovnoj situaciji i stoje na raspolaganju svima kojima je potrebna bilo kakva pomoć.

No svakako i od nas se očekuje da budemlo odgovorni i savjesni. Suzdržite se od paljenja korova na otvorenim prostorima, kako ne bi došlo do bespotrebnih komplikacija!