°C 2

Tijekom Uskršnjih blagdana vatrogasci imali pune ruke posla

14.04.2020.

Redakcija

Unatoč brojnim upozorenjima i apelima od suzdržavanja paljenja korova na otvorenom prostoru i tijekom Uskršnjih blagdana vatrogasci su imali pune ruke posla.

Prvo je u subotu 11. travnja u 23 sata i 59 minuta zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora na divljem odlagalištu optpada u Gornjoj Reki,u predjelu Šipkovica, a nakon toga u nedjelju u 4 sata i 17 minuta ponovno je zaprimljena dojava o požaru ovorenog prostora u Gornjoj Reki. Ovoga puta vjerojatno od ostataka zapaljenog krijesa. Oba požara ugašena su u kratkom vremenu, a intervencije su uspješno odradile vatrogasne postrojbe DVD-a Jastrebarskog i DVD-a Gornje Reke.

U ponedjeljak 13. travnja u 15 sati i 31 minutu zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Donjem Desincu uz lokalnu prometnicu prema u blizini odmorišta Desinec na autocesti Rijeka Zagreb. I ovaj požar vrlo brzo je ugašen, a na intervenciju je izašla vatrogasna postrojba DVD-a Donji Desinec.

- Dragi sugrađani, u vremenu kada svi zajedno provodimo pojačane aktivnosti u provođenju mjera protiv širenja koronavirusa, nepotrebno se još dodatno izlažemo opasnosti od zaraze prilikom ovakvih intervencija, zahvaljujući nesavjesnim sugrađanima koji ne samo da vatrogasce dovode u opasnost, već i prirodu! Ostanite doma! Suzdržite se od korištenja upaljača i šibica na otvorenom prostoru - Vatrogasne Zajednice Grada Jatrebarsko.