°C 8

U cijeloj županiji 55 novozaraženih, najviše u Jaski!

18.02.2021.

Maja Peranić

Nakon znatno manjih brojki novozaraženih o kojima je Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvještavao proteklih dana, danas je u našoj županiji ipak više novih slučajeva, ukupno 55. Najveći broj novozaraženih dolazi iz Jastrebarskog.

Jaska je danas grad s najvećim brojem novozaraženih na području Zagrebačke županije i jedini u kojem je ta brojka dvoznamenkasta. Ukupno imamo 10 novih slučajeva u samoj Jaski, još 7 ih je u Krašiću te su dva potvrđena na području općine Žumberak.

U ostalim gradovima i općinama situacija je ovakva: 4 Samobor, 2 Sveta Nedelja, 10 Jastrebarsko, 3 Zaprešić, 6 Velika Gorica, 6 Ivanić-Grad, 1 Dugo Selo, 2 Vrbovec, općine – 1 Bistra, 2 Pušća, 2 Dubravica, 7 Krašić, 4 Kravarsko, 1 Kloštar Ivanić, 2 Križ, 2 Žumberak. Ozdravilo je 10 osoba tako da ukupna brojka aktivnih slučajeva iznosi 263.

Samoizolacija je propisana učenicima 4 razreda škola s područja županije.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.