°C 21

U dva dana čak 51 intervencija: 'Ponovno su najveće srce pokazali naši vatrogasci'

15.05.2019.

Petar Brnada

Sve žurne službe Grada Jastrebarskog tijekom dva izrazito olujna dana i dvije noći neprekidno su djelovale na terenu kako bi građani Jaske bili što sigurniji. Pitom su najveći doprinos zasigurno dali jaskanski vatrogasci kojima se Grad i javno posebno zahvalio.

-Svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u ovoj akciji, veliko hvala. Jaska je još jednom pokazala koliko je složna kada je to najpotrebnije, a ponovno su najveće i najhrabrije srce pokazali naši vatrogasci! Upravo zato im hvala na tome!- poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Kako su kazali iz Grada, olujno nevrijeme koje je pogodilo Hrvatsku 12. i 13. svibnja prouzročilo je veliku materijalnu štetu i probleme u prometu na područja Grada Jastrebarskog i prigradskih naselja, a kako bi građani Jaske bili što sigurniji te kako bi mogli lakše funkcionirati u dnevnim životnim obvezama sve žurne službe Grada Jastrebarskog dva dana i dvije noći neprekidno su djelovale na terenu. Između žurnih i gradskih službi najveći doprinos zasigurno su dali jaskanski vatrogasci – vatrogasne postrojbe Grada Jastrebarskog čiji su članovi intervenirali na ukupno 51 intervenciji na 49 izvanrednih događaja.

Intervenirale su postrojbe iz 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava sa ukupno 289 vatrogasaca. Vatrogasci su tako najviše intervenirali u samom gradu i to na 9 intervencija, u naselju Plešivica na 6 intervencija, Svetoj Jani i Pavlovčanima na 4 intervencije, Gornjem Desincu, Belčićima, Brezniku i Miladinima na 3 intervencije, Donjem Desincu, Prhoću, Prilipju, Hrastju, Hrašću, Prodin Dolu na 2 intervencije, te Brebrovcu, Zdihovu, Donjoj Reki, Celinama i Črnilovcu na jednoj intervenciji.

Vatrogasne postrojbe odradile su sve zadatke uz koordinaciju zapovjednika VZG Jastrebarsko Vedrana Boričevića, zamjenika zapovjednika VZG Jastebarsko Gorana Batušića, tajnika Gorana Dikšića, načelnika Stožera civilne zaštite Stipe Bučara te uz veliku potporu županijskog vatrogasnog operativnog centra s kojim je postojala neprestana komunikacija.

Zbog neprestanih dojava u središnjoj vatrogasnoj postrojbi DVD-u Jastrebarsko formiran je i operativni centar i dežurstvo kako bi vatrogasci što prije bili na raspolaganju građanima grada Jastrebarsko.

-Dragi kolege vatrogasci vatrogasnih postrojbi sa područja grada Jastrebarskog! I tijekom olujnog nevremena 12. i 13. svibnja koje je pogodilo naš grad pokazali ste prije svega humanost, spremnost i organiziranost u otklanjanju posljedica nevremena, a sve na pomoć i dobrobit naših dragih susjeda, sumještana i svih stanovnika grada Jastrebarskog! Svim 289 vatrogascima koji su sudjelovali na 51 vatrogasnoj intervenciji, a i onima koji su u svojim spremištima čekali i bili spremni pomoći svojim kolegama hvala i čestitke. Hvala Vam!- poručili su vatrogasni zapovjednik Vedran Boričević, zamjenik zapovjednika Goran Batušić i tajnik Goran Dikšić!