°C 9

U Jaski i danas 5 novih slučajeva, jedna osoba preminula

21.10.2020.

Maja Peranić

Pet novozaraženih koronavirusom i danas ima Jastrebarsko, a prema evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije jedna je osoba s područja našeg grada, a kojoj je potvrđen Covid-19, preminula 19. listopada. U susjednim općinama jedan je novozaraženi i to u Klinča Selima, dok Zagrebačka županija danas broji 73 nova slučaja, a 43 osobe su se oporavile.

-U odnosu na podatke od jučer oboljele su 73 osobe (gradovi - 3 Samobor, 2 Sveta Nedelja, 9 Zaprešić, 5 Jastrebarsko, 19 Velika Gorica, 4 Dugo Selo, 3 Vrbovec, 1 Sveti Ivan Zelina, općine – 2 Brdovec, 1 Jakovlje, 19 Pušća, 2 Dubravica, 1 Klinča Sela,  1 Kloštar Ivanić, 1 Bedenica), 43 osobe su izliječene, a 2 osobe su preminule (19.10. u Jastrebarskom i 20.10. u Pušći)-izvijestili su iz Županije.

Od 73 novooboljele osobe 14 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su povezana s bolničkom ustanovom, 2 slučaja su importirana iz i Hercegovine i Srbije, 1 slučaj povezan je s privatnom proslavom, 23 slučaja su povezana s domom za starije, za 18 slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 13 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 158 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima po jednog razreda osnovnih škola u Dugom Selu, Velikoj Gorici, Zaprešiću i Pušći zbog pozitivnog učenika te jednog razreda osnovne škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog djelatnika.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.