°C 10

U Jaski nema novozaraženih, jedan slučaj u Pisarovini

21.09.2020.

Maja Peranić

U Jastrebarskom ni danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedan novi slučaj potvrđen je na području Općine Pisarovina i to je sve što se tiče jaskanskog područja u posljednja 24 sata. Na području pak cijele Zagrebačke županije 9 je novozaraženih, a najviše u Velikoj Gorici.

-U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 9 osoba (4 Grad Velika Gorica, 2 Grad Vrbovec, 2 Općina Kloštar Ivanić, 1 Općina Pisarovina). Od 9 novooboljelih osoba 4 su kontakt prethodno oboljelih, 1 slučaj poveza je sa svadbom, dok je za 4 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 92 osobe - izvijestili su iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.