°C 9

U Jaski raste broj zaraženih, danas 5 novih slučajeva!

20.10.2020.

Maja Peranić

Iako je u našem gradu zabilježen porast oboljelih od koronavirusa te je u posljednja 24 sata zaraza potvrđena kod još 5 osoba, brojka oporavljenih na području cijele županije je itekako pozitivna. Naime, od bolesti je, prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije ozdravilo 20 osoba.

Što se tiče novozaraženih na području cijele županije danas je ipak manje nego proteklih dana. Nove slučajeve broje svi gradovi i pojedine općine, a ukupno ih je 51.

Uz spomenutih 5 novozaraženih u Jastrebarskom, po jedan novi slučaj broje Klinča Sela i Krašić. U ostalim gradovima i općinama naše županije to izgleda ovako: 2 Samobor, 2 Sveta Nedelja, 11 Zaprešić, 9 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 4 Dugo Selo, 1 Vrbovec, 2 Sveti Ivan Zelina, 1 Brdovec, 2 Bistra, 1 Pušća, 1 Dubravica, 1 Stupnik, 1 Kloštar Ivanić, 1 Brckovljani, 4 Rugvica.

-Od 51 novooboljele osobe 17 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s bolničkom ustanovom, 3 slučaja su importirana iz Italije, Francuske i Slovenije, za 15 slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 15 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 170 osoba-objavila je Županija.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda srednje škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog učenika.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.