°C 19

U okviru projekta "Naša voda, naša budućnost" krenuli radovi u naselju Volavje

28.11.2019.

Redakcija

Kanalizacijske cijevi polagat će se u trup županijske ceste ŽC3102 i nerazvrstane ceste u Volavju u dužini oko 1,6 kilometara. Predviđeno je da će radovi trajati do kolovoza 2020. godine.

Tijekom radova na županijskoj cesti promet će biti organiziran naizmjeničnim propuštanjem vozila slobodnim dijelom prometnice uz regulaciju gradilišnim semaforom. Pojedine dionice nerazvrstane ceste zatvarat će se sukladno fazama izvođenja radova te će tako na određenom dijelu prometnice, na kojoj se u tom trenutku izvode radovi, promet biti obustavljen za sva vozila osim interventnih i vozila stanara.

Projekt Naša voda, naša budućnost započeo je u listopadu 2017. godine i obuhvaća dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području aglomeracije Jastrebarsko. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72 posto neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014. – 2020. Ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko d.o.o.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na internetskoj stranici nasavoda.hr.