°C 1

U pošti u Zdenčini računi komunalnih usluga plaćat će se bez naknade

27.07.2018.

Maja Peranić

Ugovorom između Općine Klinča Sela i Hrvatske pošte troškove naknade za račune komunalnih usluga, mještanima općine plaćat će Općina Klinča Sela.

Riječ je o računima za komunalne usluge Općine Klinča Sela u koje spadaju komunalna naknada i grobna naknada, a za koje će, ukoliko ih plate u filijali Hrvatske pošte u Zdenčini, mještani općine biti oslobođeni plaćanja naknade. Naime, tu naknadu, prema novom ugovoru, Hrvatskoj će pošti podmiriti Općina.

Odlučeno je to na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Klinča Sela, većinom glasova svih vijećnika, s ciljem poboljšanja usluga poslovnice pošte u Zdenčini.

Na rad tog poštanskog ureda bilo je više pritužbi mještana ponajviše zbog kratkog radnog vremena i smanjenog broja usluga, kazao je načelnik Miljenko Vučković dodavši kako je ovaj Ugovor prvi korak ka poboljšanju tih usluga.

-Izgovor Hrvatske pošte je da sam ured u Zdenčini donosi premalo prihoda i da oni jednostavno nemaju mogućnosti da se produlji radno vrijeme. No postoji jedna mogućnost, a koja bi za sobom trebala povlačiti poboljšanje drugih uvjeta poštanskih usluga i svega drugog – prijedlog s njihove strane je da sklopimo ugovor s poštom, prema kojem sva plaćanja naših mještana, komunalne naknade, groblja odnosno onoga što Općina izdaje prema vlasnicima objekata na području općine, da se provodi u poštanskom uredu u Zdenčini kako bi se stvorio dodatni prihod, a teret tog plaćanja bi išao na Općinu – objasnio je načelnik.

Ukoliko bi svi mještani spomenute uplatnice plaćali u pošti u Zdenčini, Općinu bi to na godišnjoj razini stajalo oko 30 000 kuna, dodao je Vučković, a bilo bi to svojevrsno rasterećenje za mještane.

Oko prijedloga ovog ugovora na sjednici se razvila konstruktivna rasprava u kojoj su vijećnici istaknuli razne nedostatke usluga pošte u Zdenčini poput nemogućnosti uplata većih svota novaca zbog sigurnosnih razloga, nemogućnost slanja pa i primanja većih paketa, premalog prostora objekta i drugo. Kazali su, stoga, da je bitno da i Općina i njeni mještani ovim ugovorom dobiju od pošte nešto zauzvrat.

-Ovo su prvi koraci koje poduzimamo, koje Općina može poduzeti da bi se promet u pošti koliko-toliko povećao kako bi onda Hrvatska pošta na razini uprave mogla donijeti odluku o poboljšanju usluga u filijali u Zdenčini – rekao je načelnik Vučković.

Nakon što je ova odluka donesena na Vijeću, uskoro će se pristupiti potpisivanju Ugovora između Općine Klinča Sela I Hrvatske pošte, o čemu će javnost pravovremeno biti obaviještena, ističu iz Općine.

-Nakon toga, pozvat ćemo sve mještane da uplatu računa za komunalnu naknadu i grobnu naknadu vrše u pošti u Zdenčini gdje će biti oslobođeni naknade za uplatu – kazao je načelnik Vučković.